Event Fibershed-Route

Fibershed Route

Iedereen draagt kleding; het beschermt je en het is leuk, maar het is ook een zeer belastende sector met sociaal onrecht, veel milieuvervuiling en schade aan de bodem en biodiversiteit. Kennis over waar kleding vandaan komt, hoe deze gemaakt wordt en de waarde van kleding is er vaak niet (meer) of beperkt.

Tijdens de Fibershed Route laten we de route die een kledingstuk aflegt, van Grond-tot-Garderobe zien, waarmee we laten zien dat dit ook in Nederland mogelijk is; vanaf de boer van grondstoffen en verwerkers van vezels, via ontwerpers, versierders, makers, verkopers, naar dragers en tot aan de verwerkers van ons textiel afval.

Deelnemers aan het Fibershed netwerk kunnen gratis een evenement aanmelden. Elke betrokken deelnemer geeft zelf op eigen wijze invulling aan deze dag. Dat kan een wandeling over het terrein of de werkplaats zijn, een workshop of lezing en/of demonstratie.

Bekijk hier de voorwaarden en enkele voorbeelden en laat je inspireren door Fibershed Route evenementen georganiseerd door The Knitwit Stable of Jennifer de Bruyckère.

Wil je ook jouw mooie bedrijf, initiatief of ambacht laten zien? Meld jouw organisatie, project en/of activiteit dan nu aan voor de ‘Fibershed Route Dag’ op Zaterdag 22 oktober 2022. Mail naar info@fibershed.nl voor meer informatie.

Binnenkort worden alle activiteiten gepubliceerd op de Fibershed-Agenda. Bekijk hem hier: https://fibershed.nl/fibershed...