Event Monitoringsstudie Bio-economie

Vlas

In 2021 hebben VITO en ILVO in opdracht van departement EWI een monitoringsstudie uitgevoerd in het kader van de opvolging van de Vlaamse bio-economie. Nu worden deze resultaten gepresenteerd, besproken en kijken we naar de toekomst.

In de voormiddag worden deze resultaten gepresenteerd en besproken. Onder andere de situering van de studie, de productie en verwerking van biomassa uit de landbouw, bosbouw, visserij en landschapsbeheer komen aan bod.

In de namiddag gaan we graag met u aan de slag tijdens de workshop: ambitietraject werkagenda bio-economie. Samen gaan we op zoek naar de waardeketens rond bio-economie waar Vlaanderen nu en in de toekomst op kan inzetten.

We willen in gesprek gaan over de rol van biomassa en welk scala aan toepassingen de biomassa kan dienen. Voorbeelden van bio-economie ambities uit het buitenland reiken we aan. Linken met de andere circulaire werkagenda’s verduidelijken we.

U zal in deze workshop zelf actief aan de slag kunnen om de waardeketens vorm te geven, vanuit uw eigen expertise. De werkagenda Bio-economie zal op basis van deze discussie verdere invulling krijgen.

Programma

Praktische informatie

Het event zal plaatsvinden in de Rubenszaal van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten op 25 oktober van 9:30 tot 16:30.

Adres: Hertogsstraat 1, 1000 Brussel.

De KVAB bevindt zich op wandelafstand van het centraal-station van Brussel.

We kijken ernaar uit jullie massaal te mogen begroeten!