Studiedag Open Kick-Off: Aroma-roots & CropExplore For Farmers

Inschrijven
Crop Explore

Interesse in de teelt of verwerking van aromatische kruiden zoals mierik, lavas en grote engelwortel? Of in nieuwe gewassen zoals deder, yacon en hennep? Maak dan op 17 februari kennis met 2 nieuwe landbouwtrajecten die dit jaar van start gaan: Aroma-roots en CropExplore for Farmers.

Het introduceren van nieuwe teelten in Vlaanderen zal niet alleen zorgen voor een veerkrachtig voedselproductiesysteem maar zorgt er op termijn ook voor dat we voor bepaalde grondstoffen minder afhankelijk worden van het buitenland. Bovendien worden vandaag nog niet alle delen van onze gewassen optimaal benut en ligt de weg dus open om te evolueren naar een circulaire bio-economie.

Maar hoe kunnen telers en verwerkers inschatten in welke gewassen er het meeste potentieel zit? Daarvoor is er zowel aan de landbouw- als aan de verwerkingszijde vaak nog praktijkgericht onderzoek nodig en moeten beide partijen elkaar vinden en begrijpen. En net dat willen we bereiken met de nieuwe landbouwprojecten Aroma-roots en CropExplore For Farmers.

Op 17 februari kom je meer te weten over beide projecten en is er de mogelijkheid om in interactie te gaan met de projectpartners, telers en andere bedrijven. In de voormiddag komt Aroma-roots aan bod en in de namiddag is het de beurt aan CropExplore For Farmers. Deelnemen aan beide sessies is natuurlijk ook mogelijk.^

Meer info: https://www.flandersfood.com/n...

  • 10:00 — 16:00
  • ILVO Plant - Caritasstraat 39, 9090 Melle

Programma

Het project Aroma-roots
Broodjeslunch
Het project CropExplore For Farmers