Event SAVE THE DATE 25/09 | Biomassahubs: Onmisbare schakels in de creatie van lokale & veenvrije potgrond

potgrond

De meeste potgrond bevat vandaag 'veen'. Die fossiele grondstof wordt ontgonnen uit unieke ecosystemen die grote hoeveelheden CO2 en water kunnen opslaan en zo een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering. Het massaal ontginnen van veen is dan ook niet onbesproken. Diverse grote spelers uit de sector engageren zich daarom voor het ontwikkelen van veenvrije potgrond.

Wat mag je verwachten?

 • Inspirerende Keynotes:
  Laat je inspireren door de ervaring van diverse stakeholders. Ontdek hoe zij het gebruik van veen in potgrond willen verminderen en met welke duurzame alternatieven zij aan de slag gaan.
 • Discussie ronde:
  Veenvrije potgrond, realiteit of utopie? Denk mee na over lokale en duurzame alternatieven voor veen. Breng de bestaande uitdagingen en opportuniteiten van biogebaseerde grondstoffen voor potgrond verder in kaart en brainstorm mee over de impact van biomassahubs op deze sector.
 • Netwerkmoment met Conversation Starter:
  Maak van de gelegenheid gebruik om tijdens one-on-one sessies te connecteren met de andere deelnemers en wie weet ontmoet je wel jouw toekomstige businesspartner.

Waarom deelnemen?
De potgrondindustrie staat voor grote uitdagingen en veranderingen. Grijp je kans om bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere industrie, meer te leren over biogebaseerde alternatieven en te brainstormen over het nut van lokale biomassahubs in dit verhaal. Samen geven we richting aan een duurzame toekomst!

Noteer dit event in je agenda! Het gedetailleerd programma met inschrijvingsformule komt binnenkort online.

Vragen of ideeën? Contacteer ons: info@b2be-facilitator.be

 • 12:00 — 18:00
 • Viaverda, Destelbergen