Event | Studiedag Seminar en masterclass over inhoudstoffen op 28 en 30 juni 2022

greenport west holland

Er zit meer in tuinbouwgewassen. Misschien ook wel in uw gewas? Maar hoe kunt u die inhoudstoffen oogsten, verwaarden én vermarkten? Daarover organiseren Greenport West-Holland enen Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) op 28 juni een seminar en op 30 juni een hybride masterclass. We nodigen u hiervoor van harte uit. In deze mail vindt u het programma van beide bijeenkomsten.

28 juni: Seminar ‘Waardevolle stoffen uit planten’

Tijdens het seminar ‘Waardevolle stoffen uit planten’ geven experts op het gebied van inhoudstoffen hun visie op het winnen en verwaarden van plantinhoudstoffen. Zo vertelt Charl Goossens (VARTA) over van vezels, kleurstoffen, oliën uit reststromen, Fons Voragen (Keep Food Simple) over het verwerken van agrarische grondstoffen tot hoogwaardige voedingsmiddelen en Marco Frederico Cagnoni over het maken van latex uit plantinhoudstoffen. Robin van der Helm geeft een presentatie over de campus Side Stream Innovation Valley, die zich richt op het verwaarden van organische (rest)stromen.

De locatie van het seminar is het innovatie- en expertisecentrum Delta Agrifood Business (Van Konijnenburgweg 24, Bergen op Zoom). Het ‘DAB’ is een broedplaats die zich focust op plantaardige eiwitten, gepersonaliseerde voedselontwikkeling en duurzame voedselverpakkingstechnieken en -materialen. (Meer informatie: www.deltaagrifoodbusiness.nl). Host van de bijeenkomst is Dewi Hartkamp (SIGN).

Programma Seminar 28 juni 2022

10.30 – 11.00 uur

Inloop

11.00 – 12.30 uur

Seminar
- Charl Goossens (VARTA): Het verwaarden van vezels, kleurstoffen, oliën uit reststromen
- Marco Frederico Cagnoni: Plastic culture: latex maken uit de plantenstoffen van witlof en schorseneren (Engelstalig)
- Fons Voragen (Keep Food Simple): Agrarische grondstoffen zo volledig mogelijk verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen
- Robin van der Helm (Side Stream Innovation Valley): Wat doet Sidestream Innovation Valley?

12.30 uur

Lunch

13.00 uur

Rondleiding door Delta Agrifood Business

14.00 uur

Netwerkborrel

15.00 uur

Einde

Aanmelden
Hier kunt u zich gratis aanmelden voor deelname aan het seminar ‘Waardevolle stoffen uit planten' op 28 juni in Bergen op Zoom.

30 juni: Masterclass ‘Vermarkten van producten met meer inhoudstoffen’

Koen Thewissen is strategisch communicatieadviseur en is gespecialiseerd in het vermarkten van duurzame producten. Op 30 juni geeft hij hierover masterclass: zo vertelt hij over zijn stappenplan om te komen tot een succesvolle marktintroductie van duurzame producten.

De bijeenkomst start met pitches van Marieke Bruins (WUR), Leo van Griensven (Mushrooms4Health) en Joyce Blommaart (Leiden Universiteit). Zij geven elk hun visie op mogelijkheden van plantinhoudstoffen. Host van de bijeenkomst is Natasja van der Lely van Greenport West-Holland.

De masterclass is hybride: u kunt de bijeenkomst dus zowel fysiek als online bijwonen. Het event vindt plaats bij Tomatoworld (Zwethlaan 2, 2675 LB Honselersdijk). Tomatoworld is het demonstratiecentrum van de glastuinbouw en toont bezoekers hoe de tuinbouw bijdraagt aan maatschappelijke uitdagingen. Meer informatie: www.tomatoworld.nl.

Programma Masterclass 30 juni

10.30 – 11.00 uur

Inloop

11.00 – 12.30 uur

Pitches door:
- Marieke Bruins (WUR): Het oogsten van Rubisco-eiwit uit tomatenbladeren
- Leo van Griensven (Mushrooms4Health): Paddestoelen en inhoudstoffen
- Joyce Blommaart (Leiden Universiteit): Wat kan de extractenbibliotheek betekenen in het verwaarden van plantenstoffen?
- Masterclass door: Koen Thewissen (WeAreDaniel) : Hoe realiseer je een succesvolle marktintroductie van duurzame producten

12.30 uur

Lunch

13.00 uur

Rondleiding

14.00 uur

Netwerkborrel

15.00 uur

Einde

Aanmelden
Hier kunt u zich gratis aanmelden voor deelname aan de masterclass ‘Vermarkten van producten met meer inhoudstoffen’.

Inspiratieweek ‘Waardevolle stoffen uit planten’

Het seminar en de masterclass zijn onderdeel van de inspiratieweek ‘Waardevolle stoffen uit planten’ van 27 juni tot en met 1 juli. Deze week wordt georganiseerd door Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN).

Hopelijk tot 28 en/of 30 juni!

Willem Kemmers (Greenport West-Holland)
Peter Oei (SIGN)
Dewi Hartkamp (SIGN)