Workshop 4 December | Specialty chemicals uit lokale biomassa

Inschrijven
Specialty chemicals1

Wist je dat veel biomassa(rest)stromen, nevenstromen en primaire producten interessante structurele en/of actieve componenten bevatten die gevaloriseerd kunnen worden in de chemische industrie?Beschik je over een nevenstroom die mogelijks interessante componenten bevat? Of zoek je deze natuurlijke bouwstenen om je bedrijf te verduurzamen en een biobased product te creëren? Neem dan zeker deel!

PROGRAMMA

12:00 - 13:00: Ontvangst met netwerklunch

13:00 - 14:30: Keynote sprekers

Het potentieel van chemische elementen uit biogebaseerde materialen is groot! Daarom geven we het woord aan enkele inspirerende bedrijven die al aan de slag gingen met biobased chemicals.

 • Jeroen Geuens - KAREL DE GROTE HOGESCHOOL - Biomassa, een potentiële bron van hoogwaardige chemicaliën
  In zijn presentatie licht Jeroen Geuens, hoofd van het onderzoekscentrum Duurzame Industrie van Karel de Grote Hogeschool, toe hoe zijn onderzoeksgroep op zoek gaat naar waardevolle toepassingen voor biomassa(rest)stromen. Er worden praktijkvoorbeelden aangehaald waarin extracten van biomassa(rest)stromen worden ingezet als kleurstof, antioxidant, fungicide of bindmiddel.

 • Yves Boonen -
  PLINIUS LABS

 • Ronny Vercauteren -
  CARGILL - Cargill Bioindustrial - Unleashing nature sustainably for a better tomorrow
  Tijdens de presentatie wordt een introductie gegeven van de Cargill Bioindustrial Business.
  Het gebruik van verschillende plantaardige grondstoffen in diverse industriële en consumententoepassingen zal worden belicht.

 • Stefaan Vandaele -
  LA FLORIDIENNE


14:30 - 15:00: Pauze

15:00 - 16:15 Interactieve workshop - i.s.m. VLAIO - Team bedrijfstrajecten

We buigen ons over de toekomst van de Vlaamse groene chemie. In kleine groep denken we samen met spelers uit verschillende producerende en verwerkende sectoren na over wat biobased fine chemicals voor ons kunnen betekenen. Enkele mogelijke vragen waar we op ingaan zijn: Welke uitdagingen liggen er op jouw pad? Welke partners zoek je? Waarom zou ik met mijn bedrijf inzetten op biobased producten? Alternatieve teelten, wat zijn de voordelen en hoe vind ik de juiste afnemers?

16:15 - 17:00: Rondleiding labo's KdG Hogeschool

16:15 - 18:30 One-on-one netwerksessies

We sluiten de dag af met individuele netwerksessies via de handige netwerktool: Conversationstarter. Ontmoet de keynote sprekers, de andere deelnemers, de medewerkers van VLAIO - team bedrijfstrajecten en de initiatiefnemers van het goudsbloemproject GOGO 2.0.
Maak nu je online profiel en boek je afspraken.

We kijken ernaar uit om jullie te begroeten!
Gratis deelname, inschrijven verplicht - mogelijk t.e.m. 30 november.

INSCHRIJVEN

Programma