Studiedag Inspiratieweek Biobased - bezoek proeffabriek van Newfoss

Tomatenstengelsnippers

Er kan zoveel meer met reststromen uit de tuinbouw. Om deze goed te verwerken is het vaak nodig om de reststromen te behandelen, voordat ze verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld bouwmaterialen, papier, cosmetica, of als meststof in de tuinbouw. Wat is er nodig om tuinbouwreststromen geschikt te maken en welke technieken komen daarbij kijken?

Om inzicht te geven in de verschillende antwoorden op deze vragen organiseren Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) en Greenport West-Holland in de derde week van september de Inspiratieweek Biobased. Het thema van deze editie is:

Voorbehandelen van tuinbouwreststromen voor biobased toepassingen
Over technieken om reststromen te behandelen (zoals wassen, malen, fermenteren), waardoor verwerking tot biobased producten mogelijk wordt.

In deze week hebben we twee live events, te weten een excursie en een seminar.

Op maandag 18 september brengen we een bezoek aan de proeffabriek van Newfoss in Uden. Voorafgaand zullen we daar enkele presentaties krijgen over tuinbouwreststroominitiatieven in de regio Oost-Brabant en Limburg. Na de presentaties krijgen we een rondleiding door de proeffabriek welke sinds 2015 operationeel is.

Het programma van de maandag ziet er als volgt uit:

13:00 – 13:30 inloop met koffie en koek;
13:30 – 14:15 presentaties;
14:15 – 14:30 reistijd naar proeffabriek;
14:30 – 15:30 rondleiding proeffabriek; en
15:30 afsluiting.

De exacte invulling met sprekers e.d. wordt de komende weken bekend gemaakt. U kunt zich nu al inschrijven.

Aanmelden
Via deze link kunt u zich aanmelden voor de excursie.