Event Van biomassa naar biocomponenten

Wil je van gras platen maken of van goudsbloem olie? Heb je een organische (rest)stroom die je denkt op te kunnen waarderen, maar ben je nog op zoek naar de juiste kennis om dit te verwezenlijken? Of zoek je gewoon inspiratie over de mogelijkheden binnen de bio-economie? Kom dan op 17 mei naar ons inspiratie- en matchmakingevent in Gent.

Opwaarderen met kennis

We starten met een korte introductie over bio-economie en de steun van VLAIO. Vervolgens getuigen drie inspirerende ondernemers over hun parcours van biomassa naar biocomponenten en de samenwerkingen die ze daarvoor hebben opgezet.

Om van de bio-economie een succes te maken is samenwerken in waardeketens cruciaal. Maar wat is een waardeketen? En hoe werk je succesvol samen? Piet Verhoeve, auteur van het boek Win-winnovatie en directeur innovatie van de Vlaamse speerpuntcluster flanders.healthTech geeft je in een boeiende uiteenzetting de nodige tips en handvatten.

Tot slot kan je aansluiten bij de matchmaking- en netwerkreceptie, waar we je op basis van je vraag in contact brengen met de juiste kennispartner(s).

Voor wie?

Dit event staat open voor iedereen die aan de slag is of wil in de bio-economie. Beschik je over biomassa en wil je die opwaarderen tot een biocomponent? Zie jij potentieel in organische reststromen zoals gras, algen of hout maar weet je nog niet hoe of wat ermee te doen? Schrijf je in en ontmoet de juiste experten die je kunnen ondersteunen bij het realiseren van je plannen en het concretiseren van je ideeën.

Praktisch

Het event gaat door op dinsdag 17 mei 2022 van 14.30 tot 18.00 uur

Locatie: RodeBol Events te Gent (Sint-Denijslaan 485, 9000 Gent).

Programma:

  • Introductie bio-economie
  • Inspirerende getuigenissen van ondernemers
  • Gastspreker Piet Verhoeve: Samenwerken in een waardeketen: hoe je slaagkansen maximaliseren?
  • Matchmaking met één-op-één gesprekken tussen bedrijven en kennisinstellingen
  • Netwerkreceptie

Geef in het inschrijfformulier aan waar je mee bezig bent en/of waar je naar op zoekt bent zodat we ervoor kunnen zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.