Event Webinar - It's a waste to waste your whey'st

UCLL

Altijd al willen weten wat je met wei kan? In dit webinar gaan we dieper in op verschillende valorisatiemogelijkheden voor wei - een nevenstroom van de kaas- en yoghurtproductie. Aan de hand van het TETRA-project Whey'coholic waar wei wordt gebruikt om bier te brouwen en 2 gastsprekers (de Zuivelarij en stad Geraardsbergen) stellen we verschillende initiatieven rond het valoriseren van wei voor.

PROGRAMMA:

13h00 - 13h05: verwelkoming & intro

13h05 - 13h30: wei in Vlaanderen

13h30 - 13h50: wei karakterisatie

13h50 - 14h10: brouwen met wei

14h10 - 14h20: PAUZE

14h20 - 14h40: case study Whey'coholic

14h40 - 14h55: de Zuivelarij

14h55 - 15h10: stad Geraardsbergen

15h10 - 15h30: afsluiting

Programma