B2BE facilitator, matchmaker in bio-economie

De B2BE facilitator brengt ondernemers uit de land- en tuinbouw, mariene sector en voedingsindustrie samen met industriële partners rond groene innovaties in de fossielvrije 'bio-economie'. Bent u op zoek naar nieuwe afzetkanalen voor uw reststromen of andere biomassa? Zoekt u lokale grondstoffen of technologische oplossingen voor bio-gebaseerde producten met minimale klimaatimpact? Neem dan snel contact op. Samen brengen we versnelling in de Vlaamse bio-economie.

Blijf op de hoogte

Wat doen we?

Kort samengevat: we koppelen de partijen die nodig zijn om innovatieve producten in de bio-economie te ontwikkelen, en doorlopen met hen de eerste stappen richting marktintroductie.

Dat betekent dat we de juiste partijen identificeren en met elkaar in contact brengen, eventuele technologische obstakels in kaart brengen en ook daar de juiste partijen voor aantrekken, vertrouwen creëren tussen al deze partijen en een eerste inschatting maken van de economische haalbaarheid van het gezamenlijke traject.

Dit doen we o.a. thematisch: elke 6 maanden werken we rond een ander relevant thema dat gekozen wordt in samenspraak met de primaire sectoren en de industrie. Op die manier houden we het tempo hoog.

Lees meer

Voor wie?

  • Producenten van biomassa en groene reststromen. Denk aan ondernemers in de land- en tuinbouw, visserij, aquacultuur, voeding, dranken, enz. die afzetkanalen zoeken buiten de klassieke agrovoedingsketen.
  • Kmo's en ondernemers uit de industrie die hun producten of processen willen verduurzamen door fossiele grondstoffen te vervangen door grondstoffen uit lokale biomassa.

Lees meer

Waarom?

We willen de ontwikkeling van de bio-economie in Vlaanderen versnellen. Dat is een ambitie die de Vlaamse regering formeel uitspreekt in het Vlaams Beleidsplan Bio-economie.

Wie zijn we?

De B2BE facilitator is een opdracht die door ILVO uitgevoerd wordt in het kader van het Vlaams Beleidsplan Bio-economie. ILVO werkt in het platform nauw samen met de departementen EWI en LV van de Vlaamse overheid, maar reikt ook de hand naar alle andere onderzoeksinstellingen, praktijkcentra, juridische en economische specialisten, federaties en belangenverenigingen.

Neem contact op

Neem contact op

Herkent u zich in de thema's die hier aan bod komen of zit u met vragen over de bio-economie? Neem dan meteen contact op met de B2BE facilitator. Wij gaan zorgvuldig om met elke vraag die binnenkomt.

Updates

Inspirerend verhaal 12/10/2021

Mycelium: schimmel met bouwpotentieel

champignons
Met het stijgend aantal toepassingen en de groeiende vraag naar mycelium vanuit de bio-economie, zit de paddenstoelenkweek in de lift. Het in Nevele (BE) gevestigde bedrijf Mycelia doet al jaren baanb...
Inspirerend verhaal 08/10/2021

Onder één dak gekweekt

larven
Het warmte- en ruimtegebruik van de serre optimaliseren door zowel insecten als groenten onder één dak te kweken. Dat is het ultieme doel van het project Entomoponics
Inspirerend verhaal 23/09/2021

Van witloofwortel tot voedingsvezel

Witloof
Omdat de vraag naar het valoriseren van lokaal geproduceerde biomassa tegenwoordig steeds luider klinkt, ging ook het in witloof gespecialiseerde Versalof (BE) actief op zoek naar nieuwe toepassingen ...

Agenda

Conferentie

Congress: Waste2Value

Online
logo

The Organizing Committee, coordinated by ADDLAP – Dão, Lafões and Alto Paiva Development Association and IPV – Polytechnic Institute of Vise...

Voorbije events